40 YEARS OF BADGE MILESTONES 1977-2017

 

1977-1983                   Buttons , promotioneel, sport, retail                                                                             

1983-1993                   Eurocap, Americana  & andere licenties                                    

1993-1996                  Brand ,  Russell Athletics & surciance

1996-2007                  De herrijzenis van Badge., UCL-Arena-Eurovision-e commerce

2007-2013                  Voetbalshop,  E commerce & Eurovision

2013-2017                  Overname en afbouw, top of flop

 

Badge groep                                        Opgericht

Holding Mister Badge Int BV           01/10/1977

Badge Real Estate BV                         14/12/2011

HMBI Beheer BV                                   17/01/2017

 

The Badge company BV                    29/12/1992

Pro Badge BV                                         02/03/1994 

Badge Promotions BV                        16/09/1992

Badge Direct BV™                                02/03/1994      (Voetbalshop.nl , Voetbalshop.be)

 

Mister Badge Europe BV  

De naam Badge komt van Badge A Minit USA, (kortweg Bam genoemd) onze eerste serieuze firma naam nadat we even waren gestart als Gimmick Housen in 1977. Maar met de vertegenwoordiging van Badge A Minit uit La Salle Illinois veranderde de naam. Een paar jaar later, toen we onz eigen productie units in Europa hadden opgestart eiste BAM haar naam terug waarna we uit de letters van Badge A Minit Europe de nieuwe firma naam Mister Badge creerden. Mister Badge was (en is) buttons & badges. De officielle naam was Mister Badge International BV wat neer kwam op MBI BV (het omgedraaide van IBM, op dat moment een computer gigant.

Datamarket

 

1976           Start Microsoft, Apple en… uh uh..Datamarket !

Midden jaren zeventig gingen twee bedrijven van start welke de wereld economie totaal zouden veranderen. Bill Gates en Steve Jobs gingen vanuit de ouderlijke garages aan de westkust van America van start met Microsoft & Apple. In dezelfde periode (1/9/76) ging aan de westkust van Europa in een gewezen pastorie in De Meern het Nederlandse Datamarket van start, een bedrijf welke zich bezig zou gaan houden met de automatisering van het woord via “word processors”. Toeval..??  Maar toeval bestaat toch niet.. 

 

1977       The night of terror en de start van Badge!

 In Juli vindt de Black out in NY plaats. Onder het sterrenbeeld van wat bekend wordt als “The Night of terror” vind de geboorte van de Badge Groep plaats. Via een advertentie in het blad met de toepasselijke titel “Money” wordt een “buttonmachine” bij de firma Badge A Minit in Illinois besteld welke in Augustes in Nederland arriveert. In September vind op de souvenir beurs onder de firmanaam Gimmick House de introductie van de button in Europa plaats. Op 1 oktober wordt Gimmick house ingeschreven bij de KVK. Gimmick House is kantoorhoudend in de Pastorie van De Meern.

 

1978       John Travolta en en de komst van de button.

 Na een succesvolle introductie, met dank aan john Travolta en zijn blockbuster Saturday Night fever, en een bezoek aan Illinois werd Gimmick House omgedoopt tot Badge A Minit Europe. Europa is een rage rijker en miljoenen buttons worden door geheel Europa geleverd. Grease komt uit en wordt een enorme rage onder de jeugd welke niet alleen de film met John Travolta en Olivia Newton John omarmen maar ook de muziek en de door Badge geïntroduceerde buttons.

 

 1980       Badge A Minit wordt Mister Badge Int BV

 Badge verhuist van de Meern naar Harmelen waar het landelijke bekend krijgt..Door het enorme succes van de button introductie wordt besloten de benodigde apparatuur en blikken onderdelen in Europa te produceren ipv deze veel te duur over te laten vliegen. Badge A Minit USA verzoekt daarna vriendelijk toch dringend de naam te wijziging waardoor de naam verandert in Mister Badge Europe. Zelfde letters, zelfde lettertype..en niemand die het in de gaten heeft.

  

1981       Na de Buttons de introductie van Eurocap!

 Badge introduceert zonder veel succes de Amerikaanse baseball caps in Europa en verwerft de licentierechten voor ET , de nieuwe film van Steven Spielburg welke eind 81 in Europa in première gaat.  Omdat MCI uit Hollywood namens Spielburg andere plannen in Europa heeft legt ze op 4 plaatsen , waaronder in Parijs, beslag op de ET producten van Badge. Badge dreigt eind van het jaar MCI met in beslag name van de film in Parijs. Badge verzorgt een gedeelte van de merchandising van het huwelijk van Charles & Diane in Engeland. Badge introduceert na de buttons nu ook de zogenaamde “baseball Cap” in Europa onder de naam Eurocap. De cap was de logische uitbreiding naast de button aangezien ook dit product net als de  button ingezet kon worden voor licenties, sport merchandising, evenementen, promoties en als souvenir

  

1982      

Badge en MCI komen in  Hollywood alsnog overeen dat Badge de ET rechten voor Europa verwerft. Inmiddels levert Badge ook de verkiezings-buttons voor Nederlandse maar ook buitenlandse politieke partijen. Zoals voor Solidarnosc in Polen. Maar ook President Soeharto van Indonesië gebruikt de Badge buttons om herkozen te worden. Badge levert meer dan 7 miljoen buttons naar 51 landen. In 82 worden de rechten voor de Olympische spelen in Sarajevo Yugoslavia 1982 verworven. Doe Maar wordt de volgende rage.

  

1983      

 Badge introductie van de baseball cap slaat eindelijk aan in Europa. Onder de naam EuroCap, Europe’s official headwear worden  miljoenen baseballcaps over geheel Europa verkocht. Mede omdat het product perfect in de doelgroep van promoties, sport en character licenties, groothandel & souvenier klanten viel. Eurocap was het eerste capmerk in Europa en de entree in de voetbalwereld van Badge. De cap was de logische uitbreiding naast de button aangezien ook dit product net als de  button ingezet kon worden voor licenties, sport merchandising, evenementen, promoties en als souvenir. Badge gaat een licentie aan met de NFL.

 

1984       De NFL verovert Europa.

 Badge wordt de eerste continentale licentienemer van de NFL. begin van Americana  en verzorgt de merchandising in West Europa van de olympische spelen in L.a. en Sarajevo. Introductie sport licensing..via de caps.  Sport & character merchandising. Met de toevoeging  van  de cap aan het button-programma ontwikkelde Badge zich steeds meer als leverancier van de “merchandise” van sport en character prerties zoals voetballen en o.a. de Olympische spelen van L.A.(zomer) en Sarajevo (winter).  Tot dan toe was het fenomeen “official merchandise” nog niet echt een begrip in Europa waar  men meer produceerde en verkocht zonder rechten te betalen aan de rechthebbende (licensor). Badge verwerft de merchandising rechten voor de bid Amsterdam 1992.

 

1985       De doorbraak van Eurocap.

 Badge verwerft de merchandising rechten van de Eurobowl en de EFL, European Football League. Mede door de Europese introductie van het muziek station MTV welke de rappers met caps laten zien  word 1985 het jaar van de Cap . Eurocap  breekt definitief door in Europa. Meteen komen van alle kanten concurrenten op de Europese markt. Americana is booming , mede door het aanbod van official licensed merchandising van de clubsen de exposure via MTV.

 

1985   

Badge verwerft via de de EFL, European Football League de merchandising rechten van de Eurobowl 1986.  Mede door de Europese introductie van het muziek station MTV welke de rappers met caps laten zien word 1985 het jaar van de doorbraak van de baseball Cap . Eurocap  breekt definitief door in Europa. Meteen komen van alle kanten concurrenten op de Europese markt. Americana is booming, mede door het aanbod van official licensed merchandising van de clubs en de exposure via MTV.Heerkens Marketing manager EFL.

NAFF organiseert de eerste AF finale in Nederland in stadion Galgenwaard onder de naam Tulipbowl 85.

 

1986       Eurobowl en de start van “Americana”.

 De Amerikaanse sportleagues worden steeds meer Fashion in Europa en Badge verwerft buiten de NFL ook de merchandising rechten van MLB (basball), NHL(Hockey) en collegiate (football en Basketball) programma. De NFL organiseert de eerste       American Bowl tussen de Dallas Cowboys en de Chicago Bears met The Fridge op Wembley. Badge verzorgt de gehele        merchandising. In Aug verzorgt Badge mede de merchandising voor de eerste Eurobowl  (Europees kampioenschap) in Amsterdam.  Commissionair Heerkens overhandigt in het Olympisch stadion de Trophy aan Tafft Helsinki als eerste winnaar.

 

1986               

De Amerikaanse sportleagues worden steeds meer Fashion in Europa en Badge verwerft buiten de NFL ook de merchandising rechten van MLB (basball), NHL(Hockey) en collegiate (football en Basketball) programma. De NFL organiseert de eerste American Bowl tussen de Dallas Cowboys en de Chicago Bears met The Fridge op Wembley. Badge verzorgt de gehele merchandising. In Aug verzorgt Badge mede de merchandising voor de eerste Eurobowl  (Europees kampioenschap) in Amsterdam. Commissionair Heerkens overhandigt in het Olympisch stadion de Trophy aan Tafft Helsinki als eerste winnaar. Badge Duitsland gaat van start.

 

1987      

Badge wordt, mede door de banden met de NFL en de EFL  benadert  door Carol Huntress voor de oprichting van de International League of American Football.  6 Teams zullen in hoofdsteden van Europa een football league naar NMFL oprichten. De investeerder blijven tot het laatste moment geheim. Pas in 1988 wordt bekend dat Bunker Hunt, broer van Lamar Hunt, eigenaar van de Kansas City Chiefs de grote man achter de plannen is. De Hunt brothers zijn met 3/4 van de zilvervoorraad als eigendom de rijkste mensen ter wereld.

 

1987               

Badge wordt, mede door de banden met de NFL en de EFL  benadert  door Carol Huntress voor de oprichting van de International       League of American Football.  6 Teams zullen in hoofdsteden van Europa een football league naar NMFL oprichten. De investeerder blijven tot het laatste moment geheim. Pas in 1988 wordt bekend dat Bunker Hunt, broer van Lamar Hunt, eigenaar van de Kansas City Chiefs de grote man achter de plannen is. De Hunt brothers zijn met 3/4 van de zilvervoorraad als eigendom de rijkste mensen ter wereld. Badge verzorgt de merchandising op wembley voor American Bowl II tussen de L.A. Rams en Denver Broncos met quarterback John Elway.

 

1988      

Oranje wint de  EK finale in Munchen tegen de USSR en Badge verzorgt de merchandising van de nieuwe Europees kampioen. Aan het eind van de zomer is er een American Bowl in london en een in Gotheborg Zweden, gesponsord door Volvo. Badge is de          merchandiser van beide evenementen. Amercian bowl III wordt gespeeld op Wembley tussen de Miami Dolphins en de San Francisco      49ers.

 

1988               

Oranje wint de  EK finale in Munchen tegen de USSR en Badge verzorgt de merchandising van de nieuwe Europees kampioen. Aan het eind van de zomer is er een American Bowl in london en een in Gothenborg Zweden, gesponsord door Volvo. Badge is de merchandiser van beide evenementen. American bowl III wordt gespeeld op Wembley tussen de Miami Dolphins en de San Francisco 49ers. Leo de Koster vertrekt na 9 jaar bij Badge.

 

1989      

Op 9 november , de dag dat de muur in Berlijn valt wordt in het Novotell te Kelsterbach (Frankfurt) de oprichting van de NFL WorldLeague in Europa opgestart. Badge’ Heerkens voert de stadion onderhandelingen met John Bello and Herr Sliesler..  Vanwege de onderhandelingen met de ILAF van Bunker Hunt wordt Heerkens door John Bello afgeschilderd als een “double” spy.

 

1989               

Op 9 november , de dag dat de muur in Berlijn valt wordt in het Novotell te Kelsterbach (Frankfurt) de oprichting van de NFL WorldLeague in Europa opgestart. Badge’ Heerkens voert de stadion onderhandelingen met John Bello (President NFL Properties) and Herr Sliesler (Frankfurter Waldstadion) Vanwege de onderhandelingen met de ILAF van Bunker Hunt wordt Heerkens door John Bello afgeschilderd als een “double” spy.

 Simpsons/batman/

 

1990               

Badge verhuist van Montfoort naar Woerden en ontwikkeld tezamen met de KNVB  & Voetbal International een merchandising programma rond het WK in Italië. De International League of American Football (ILAF) een speeltje van de rijkste man ter wereld Bunker Hunt wordt nog voor er een bal gegooid is gecanceld. wordt nog voor de start Volvo sponsort de Volvo Bowl in het Olympisch stadion Berlijn waar Badge de merchandising voor verzorgt. Badge neemt het bedrijf Topley Mills in Southampton over en verhuist dit naar Blackburn waar de productie van de NFL game             jerseys word opgestart.

 Oopening kantoor UK na wedstrijd cursaders en pete madigan.

 

24 april ILAF blaast af

1990      Badge verhuist naar Woerden en ontwikkeld tezamen met de KNVB  & Voetbal International een merchandising programma rond het WK in Italië. De International League of American Football met de Amsterdam Lions wordt gecanceld door de rijkste man ter wereld Bunker Hunt. Volvo sponsort de Volvo Bowl in het Olympisch stadion Berlijn waar Badge de merchandising voor verzorgt. Badge neemt het bedrijf Topley Mills in Southampton over en verhuist dit naar Blackburn waar de productie van de NFL game jerseys word opgestart.

 

1991               

Het jaar van de kick off van de NFL world league in Europa. Met teams in Frankfurt, Barcelona en London.Badge is verantwoordelijk voor de Europese merchandising en de onsite sales in Frankfurt. Op 23 maart wordt de    allereerste world league wedstrijd gepeeld im het Frankfurt Waltstadion en een dag later spelen de Barcelona Dragons in het Olympische stadion van Barcelona hun eerste wedstrijd. In Rotterdam verzorgt Badge de merchandising bij de cup winners cup finale tussen Manchester United en Fc Barcelona Landskampioen Pro Badge ijshocky speelt in Milaan tegen HCM Hockey club Milaan haar eerste Europese wedstrijd. De 25e Superbowl wordt  in Tampa Florida gespeeld onder zware dreiging van een aanval door terroristen.  

 

1991      

Het jaar van de kick off van de NFL world league in Europa. Met teams in Frankfurt, Barcelona en London. Badge is verantwoordelijk voor de Europese merchandising en de onsite sales in Frankfurt. Op 23 maart wordt de allereerste world league wedstrijd gepeeld im het Frankfurt Waltstadion en een dag later spelen de Barcelona Dragons in het Olympische stadion van Barcelona hun eerste wedstrijd. In Rotterdam verzorgt Badge de merchandising bij de cup winners cup finale tussen Manchester United en Fc Barcelona Landskampioen Pro Badge IIshocky speelt in Milaan tegen HCM Hockey club Milaan haar eerste Europese wedstrijd. De 25e Superbowl wordt  in Tampa Florida gespeeld onder zware dreiging van een aanval door terroristen. 

 

1992          

Een zeer druk jaar voor Badge met veel evenementen. Zoals het 2e seizoen van de NFL world league, een American Bowl in Berlijn en op Wembley London. De Tour de France welke Valkenburg aandoet. En de allereerste NHL wedstrijd in Europa via de  Molsen Challenge op Wembley (arena). Een Engelse medewerker van Badge UK wordt betrapt met het smokkelen van drugs via Badge zendingen van Nederland naar Blackburn. Hij verdwijnt voor 5 jaar achter de tralies.  De TV serie Beverly Hills 90120 creëert een enorme rage in Nederland en Duitsland. De rechten zitten bij Badge en er worden top omzetten gerealiseerd. De eerste Champions league competitie wordt gespeeld!

 

1992                           

Een zeer druk jaar voor Badge met veel evenementen. Zoals het 2e seizoen van de NFL world league, een American Bowl inBerlijn en op Wembley London. De Tour de France welke Valkenburg aandoet. En dee allereerste NHL wedstrijd in Europa via de  Molsen Challenge op Wembley (arena). Een Engelse medewerker van Badge UK wordt betrapt met het smokkelen van drugs via Badge zendingen van Nederland naar Blackburn. Hij verdwijnt voor 5 jaar achter de tralies.  De TV serie Beverly Hills 90120 creëert een enorme rage in Nederland en Duitsland. De rechten zitten bij Badge en er worden top omzetten gerealiseerd. De eerste champions league competitie wordt gespeeld.  Badge levert de producten inclusief de badge en de bibs(niet waar)

 

Upsale EK

 

1993                           

Het jaar begint commercieel vlammend, mede door de rage van de TV Beverly Hill 90210. Maar op 1 Juni gaat echt       de brand er in, nu in het hoofdgebouw van Badge welke geheel afbrand. Aangestoken door de baldadige jeugd van Woerden welke hadden ingebroken om Ajax en andere producten te stelen. Vanuit onze tijdelijke locatie werden verschillende evenementen verzorgt zoals American Bowls in London en Berlijn , NHL in de Wembley Arena en de honkbal via de NY Mets en Boston Red Sox op de Oval in London. In Dec wordt de eerste paal voor de ArenA geslagen en op de terugweg wordt de verzekering gesetteld voor 12.000.000 gulden schade.

 

1993  Het jaar begint commercieel vlammend, mede door de rage van de TV Beverly Hill 90210. Maar op 1 Juni gaat echt de brand er in, nu in het hoofdgebouw van Badge welke geheel afbrand. Aangestoken door de baldadige jeugd van Woerden welke hadden ingebroken om Ajax en andere producten te stelen. Vanuit onze tijdelijke lokatie werden verschillende evenementen verzorgt zoals American Bowls in London en Berlijn , NHL in de Wembley Arena en de honkbal via de NY Mets en Boston Red Sox op de Oval in London. In Dec wordt de eerste paal voor de ArenA geslagen en op de terugweg wordt de verzekering gesetteld voor 12.000.000 gulden schade.

 Badge verhuist het Duitse kantoor van Stuttgart naar Krefeld.

 

1994           De ABN legt beslag op de verzekeringsgelden van Badge en vanuit Florida worden de eerste contacten gelegd met Russell Athletics, de grootste tshirt producent ter wereld. Russell toont interesse in een participatie cq overname van Badge en wil als Russell Licensed Products BV de Europese markt voor licentie producten overnemen. De UEFA Champions League, klant van Badge is de grootste target. De NFL zegt ten behoeve van Reebok het contract met Badge op waarna Badge voor bijna 4 miljoen dollar beslag legt op de rekening van de NFL Europe in Den Haag. De Amsterdam Admirals starten in the vernieuwde World League zonder Badge als merchandising partner

Badge wordt uitgenodigd door Bernie Eclestone voor een bezoek aan de F1. om te onderhandelen over de merchandising rechten. Het geplande gesprek op 1 Mei in Imola wordt afgelast door de plotselinge dood van Ronald Gatzenburger & Arton Senna

 

Ajax wint de champions League terwijl Badge de nieuwe Champions League badges op de spelers shirts levert. Bib, vaantjes, pinframes etc.

Badge sluit verhuist het Duitse kantoor van zuid Duitsland naar Krefeld aan de Nederlandse grens. Het Engelse kantoor in Bischop Stottford en de showroom in London worden gesloten. Nederland management versterkt de paar duitse medewerkers in Krefeld.

De herbouw van ons pand aan de Edisonweg kan beginnen. De onderhandelingen met Russell over een mogelijke overname/samenwerking worden opgestart terwijl de NFL het lopende contract annuleert. Badge legt beslag op 3.5 Miljoen dllr bij de NFL in hun kantoor in NL.

 

1995

 

persconferentie in USA, en München, Contract met Champions League  . Maar toch op 25 maart maart trekt Russell zich terug.

 

 

1995           De Fortune 500 op Wall Street NY genoteerde company Russell kondigt wereldwijd de overname van Badge aan en de aanstelling van Heerkens als MD van de nieuwe company Russell Licensed Prtoducts. De nieuwe company tekent namens Russell BV met de UEFA een 1.5 miljoen dollar contract voor de merchandisingrechten van de Champions League. Op 24 maart besluit Russell alsnog van de overname af te zien waarna Badge Russell voor de rechtbank in New York en London daagt. De breuk met Russell stort Badge in een surseance.

 

Ajax wint in Mei de Champions league finale tegen AC Milan.

 

Admirals zonder badge

 

19 April Surciance..

24 April Telegraaf art.

Sluiten van kantoor Engeland en  kantoor Krefeld,

 

1996      Onder het motto “Hold On To Your Badge” hersteld het bedrijf  van de brand en de Russell affaire. Ondanks de lopende processen met de  NFL en Russell tekent Badge samenwerkingen met Sony voor de merchandising van het EK in Engeland 96, en de Champions League voor de levering van de merchandising voor de organisatie. Badge Direct BV, de nieuwe direct marketing company wordt opgezet om de e commerce activiteiten zoals VIproclub en fanshop.com op te zetten.  De merchandising van Euro 96 word een groot success o.a. voor de Metro/Marko groep. Mede door het feit dat Turkije voor het eerst mee doet en Badge o.a. Makro in Turkije belevert.

 

1997           Badge wordt namens Voetbal International de exploitant van de VIproclub. Een club voor abonnees welke in de viproclub.nl tegen korting voetbal gerelateerde producten kunnen bestellen. Hiermee is VI de eerste webshop client van Badge Direct BV. In de kuip verzorgt Badge in samenwerking met Foodlocker de merchandising van de UEFA cup finale tussen FC Barcelona & Paris st German

 

1998           Ter ondersteuning van de plannen rond E commerce weet Badge beslag te leggen op de URL naam sportshop.nl en sportshop.be. In Mei verzorgt Badge voor de UEFA de merchandising voor de Champions League finale in de ArenA tussen Real Madrid en Juventus. Die zomer wordt het WK in Frankrijk gespeeld waar Oranje de halve finale haalde.

 

1999           Badge verwerft de merchandising licentie voor Euro 200, het EK welke in 2000 in de Benelux wordt georganiseerd. In Mei verzorgt Badge de producten voor de meest memorabele Champions League finale in Barcelona tussen Manchester United en Bayern Munchen.

Frankfurt Galaxy en Barcelona Dragons spelen de World Bowl finale in Dusseldorf. Vooruit lopen op het EK 2000 worden o.a. contracten met Rinus Michels en Frank Rijkaard afgesloten voor ht maken en verkopen van gelicenseerde litho’s. Op de een na laatste dag van het jaar krijgen we voor de laatste keer verlenging van de surciane. 

 

2000  euro 2000 licentie

 In Mei weet Badge (letterlijk) beslag te leggen op de url Voetbalshop.nl, later gevolg door Voetbalshop.be. Voetbalshop.nl wordt in 2006 de opvolger van fanshop.nl waar Badge tot dan toe onder werkt. Badge floreert met als hoogtepunt de exclusieve merchandising van Euro 2000 welke in de Benelux wordt gespeeld.

 

2001          

Winst op NFL en oplossing Surséance. Op 5 Januari wordt Badge verrast met de uitspraak van de hoogste rechtbank in Nederland. De NFL dient 1.500,000 dollar schade vergoeding te betalen voor het onrechtmatig opzeggen van het contract in 1995. Het geld wordt gebruikt om de lopende surseance alsnog op te heffen.  De anderhalf miljoen dollar was op dat moment een van de grootste schadeclaims in Nederland, de surseance een van de langste lopende ooit. Op 9/11 word de wereld opgeschrikt met de aanslag op het World Trade Center in NY. Die avond is Badge uitgenodigd voor een meeting van de reference group van de Champions League in Luzern.

 

2002          

Badge bestaat 25 jaar en sluit een overeenkomst met de EBU voor de merchandising rechten van The Greatest Show on Earth. Het Eurovisie Song festival. Badge verzorgt in Istanbul het eerste Songfestival. Mister Badge wordt omgedoopt tot Badge Promotions BV.

 

Koninklijk Huwelijk! 2-2-2002.

Feyenoord Borussia

Gestolen beker winst van ajax op fc utrecht..

 

2003          

Badge wordt door haar partner TEAM (Totall event and Management) , uit Zwitserland en de firma welke voor de UEFA de Champions League organiseert benadert om de merchandising voor de EBU (European Broadcasting Union) te verzorgen. Of te wel ..het Eurovisie Song Festival. Met meer dan 200 miljoen TV kijkers The Greatest Show on Earth. Badge verzorgt met meer dan 50 medewerkers de onsite sales in Sevilla bij de UEFA cup finale tussen Porto en Celtic.

 

2004          

Badge besluit dat het tijd is om fanshop.nl te vervangen door Voetbalshop.nl, jaren later gevolgd door Voetbalshop.be. Het EK vind plaats in Portugal en Badge verzorgt uiteraard een gedeelte van de merchandising. Voor het eerst is ook de impact van het EK op de omzet van het nieuwe Voetbalshop.nl groot. Badge verzorgt voor de eerste maal de merchandising van het Eurovisie Songfestival , zowel in Istanbul als via de website wereldwijd welke naar meer dan 100 landen producten stuurt.

 

2006          

In Mei wordt het Songfestival in Athene gehouden met Badge als merchandising partner. Het WK word in Duitsland gehouden en Badge verzorgt  niet alleen de merchandising in de Benelux maar tevens grote WK promoties in Zwitserland en Italië. Badge & Voetbalshop.nl halen topomzetten, omzetten welke daarna weer lang op zich zouden laten wachten.

 

2007          

15 jaar na de eerste wedstrijd in 1991, sluit de NFL Europe na de finale van de World Bowl in een uitverkocht Frankfurt Waltstadion haar Europese vestigingen en kompetitie te sluiten. De Amsterdam Admirals houden op te bestaan en met hen het gehele professional american football in Europe. De eerste signalen van een aankomende recessie doemen op met als grootste slachtoffers de promotionele afdeling van Badge.

 

2008          

Het EK in Zwitserland en Oostenrijk was een groot succes voor Voetbalshop.nl Eurovisie Song festival wordt in Belgrado gehouden en is commercieel voor Badge geen succes. Bij een bezoek aan Moscow ter voorbereiding van het songfestival in 2009 wordt relatiegeschenken.nl aangekocht. In het najaar tekent de recessie zich nog meer aan en ontaard in een jarenlange banken crises. De Lehman brothers in NY gaan in September failliet. Feyenoord, PSV sluiten exploitatie overeenkomst met Badge voor webshops. Badge besluit om de geplande nieuwbouw uit te stellen en uiteindelijk geheel af te blazen.

 

2009          

Voor het eerst in de geschiedenis worden Nike & Adidas voetbalschoenen door Voetbalshop ™ via het internet aangeboden. Tegen de wens en de visie van de sportmerken in welke er op vertrouwden dat de traditionele sporthandel deze business niet zou verliezen. De eerste 1000 paar werden binnen een jaar verkocht , vaak met door Voetbalshop aangebrachte initialen van de spelers. In Augustus 2015 haalden Voetbalshop voor het eerst een aantal van 1000 paar voetbalschoen per dag.

 

2010          

In Mei vliegt Badge met 50 personeelsleden naar Oslo voor het verzorgen van de merchandising van het Eurovisie Song festival. In de zomer haalt Oranje de finale bij het WK in Zuid Africa. Badge produceert de officiele WK vaan welke wordt overgevlogen naar Johannesburg. En Voetbalshop.nl plukt voor het zoveelste jaar achter elkaar de vruchten door een spectaculaire groei in omzet.

 

 

2011           Eurovision Dusseldorf 

 

Roda sponsor..

 

2012           EK in Polen & Ukraine. Fc utrecht sponsor..

 26 JULI BAS OP BEZOEK. BEGIN AFTASTEN

Badge bestaat inmiddels 35 jaar! Badge verzorgt voor het laatst de merchandising van een Eurovisie songfestival. Onder supervisie van de vrouw van de president wordt in Baku Azerbaijan binnen 6 maanden een Arena gebouwd voor 25.000 mensen welke in Mei 2012 het evenement kunnen bezoeken. Kosten nog moeite worden gespaard om het rijke land te promoten naar de 200 miljoen tv kijkers wereldwijd. Alleen de rekening van € 300.000 van Badge wordt nooit betaald. Reden voor Badge om na 10 jaar te stoppen met deze evenementen.

 

Na 5 jaar problemen met andere exploitanten besluit de KNVB onder druk van Nike wederom bij Badge aan te kloppen voor de exploitatie van de KNVBshop.nl. Door de explosieve omzet groei van Voetbalshop.nl en be zoekt Badge zowel financiële expansie als technische know how. Aangezien de Banken het moeilijk hebben en niet meer durven of mogen investeren onderhandeld de Badge directie met investeerders en aandeelhouders.

 

FC Utrecht sponsor..

 

2013          

Na een jaar onderhandelen en onderzoeken wordt op 31 Juli 2013 een overeenkomst gesloten met de firma TOP. TOP is geformeerd door 6 voormalige aandeelhouders van de grootste reisagent ter wereld Booking.com . TOP en Heerkens komen overeen nog 3 jaar aan te blijven en dan de dagelijkse leiding over te dragen aan een door TOP aan te stellen CEO.

 

2014  stoppen met eurovisie

 WK BRAZILIË

Vaan!

 

2015  Pro badge groothandel stopzetten

start teamwear nike!

Thuiswinkel award

 

2016  HEXIT

 

EK frankrijk zonder Oranje..

Cruyff overlijd

voorpaginas Belgie

Teamwear contracten met o.a. Laren, Swifft, en AFC,

RAF drama

KVO

KBVB gesprekken

1 Aug Hexit

 

2017 40 jaar Badger.

 

1 oktober 40 jaar Badge

 

In 1994 stortte de Americana rage in Europa in. Overkill aan products en een aanbod van lookalikes (NY Raiders ipv L.A. Raiders) bij winkels als (in NL) Coolcat, Zeeman, benzine pompen etc. Door de komst van de NFL Europa league met o.a. Teams in Amsterdam (Admirals) en Frankfurt (Galaxy) wist de NFL de basis in die steden in Europa te leggen. Om economische redenen werd in 2006 de league door de nieuwe commissionair Roger Goodell gesloten. Op dit moment overweegt de NFL echte teams in o.a. Londen en Berlijn te plaatsen welke daadwerkelijk deelnemen in de Amerikaanse league.

 

Ajax won in 1995 de Champions League via winst op AC Milan. Omdat Badge de problemen van het ontbreken van een fanbasis voor Amerikaanse sporten al lang erkende werd er al een divisie voor voetbal merchandising opgezet in de jaren vooruitlopend op 1965. In eerste instantie net als alle andere partijen met niet gelicenseerd producten (er bestonden geen gelicenseerd dus..) later, toen de voetbal wereld in Nederland de licentie business ontdekte gevolgd door official licensed merchandising. Ajax,  Feyenoord en FC utrecht waren de eerste clubs waar Badge contracten mee afsloot. Maar we dienden de clubs wel bij de hand te nemen in het hele proces. Logo’s evt aanpassen (Ajax) , deponeren, contracten opstellen en bescherming geven aan de licentienemer. Als je geld verlangt voor je rechten moet je de geldgever beschermen tegen inbreuken. Daar hadden de clubs niet veel kaas van gegeten.

NEC 2012

NAC 2013

De Graafschap 2016 tevens  contracten met swift, afc, houten,

Presentatie voetbal beurs.

2016-2017 niet meer meegemaakt.

 

Merchandising illegaal

Merchandising professioneel

Opkomst e commerce met o.a. Fanshop.nl en Voetbalshop.nl

Shirt Sponsoring .